Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 14 октомври 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 13.10.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макпетрол АД Скопје - 5 обични акции
- Уготур АД Скопје - 31 обични акции
- Макстил АД Скопје - 550 обични акции
- Тетекс АД Тетово - 452 обични акции
- Гранит АД Скопје - 76 обични акции
- Македонијатурист АД Скопје - 228 обични акции
- ТТК Банка АД Скопје - 59 обични акции