Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 13 февруари 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 12.02.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје - 28 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 26 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје - 584 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 10 обични акции
- ОКТА АД Скопје - 73 обични акции
- Макстил АД Скопје - 576 обични акции