Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 12 мај 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 11.05.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Стопанска Банка АД Скопје – 121 приоритетна акција
-Макпетрол АД Скопје – 60 обични акции
-Гранит АД Скопје – 72 обични акции
-Стопанска Банка АД Скопје – 90 обични акции
-Макстил АД Скопје – 231 обична акција