Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 11 февруари 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 10.02.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Алкалоид АД Скопје – 23 обични акции
- Комерцијална Банка АД Скопје – 37 обични акции
- Метропол АД Охрид – 100 обични акции
- ОКТА АД Скопје – 21 обична акција
- Стопанска Банка АД Скопје – 87 приоритетни акции
- Гранит АД Скопје – 200 обични акции
- Македонија Турист АД Скопје – 99 обични акции
- Стопанска Банка АД Битола – 85 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 1 обична акција