Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 10 јули 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 09.07.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 28 обични акции
- Алкалоид АД Скопје – 376 обични акции
- Вабтек МЗТ АД Скопје – 12 обични акции
- Тутунски Комбинат АД Прилеп – 119 обични акции
- Уготур АД Скопје – 30 обични акции
- Макстил АД Скопје – 632 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје – 27 обични акции
- Тетекс АД Тетово – 60 обични акции