Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 01 јули 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 30.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макпетрол АД Скопје - 21 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 320 обични акции
- Гранит АД Скопје - 24 обични акции
- Уготур АД Скопје - 30 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 28 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 67 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје - 1000 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 277 обични акции
- ТТК Банка АД Скопје - 50 обични акции