Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 01 јуни 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 31.05.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје - 579 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 10 обични акции
- Уготур АД Скопје - 28 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 25 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 503 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 213 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 26 обични акции
- Либерти АД Скопје - 838 обични акции