Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 01 март 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 29.02.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Македонски Телеком АД Скопје - 357 обични акции
- Жито Лукс АД Скопје - 161 обични акции
- Жито Караорман АД Кичево - 67 обични акции