Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 07 јули 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 06.07.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Економика АД Скопје - 23 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 20 обични акции
- Макстил АД Скопје – 1.116 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 13 обични акции
- ФЗЦ 11 Октомври АД Куманово - 58 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 70 приоритетни акции
- Уготур АД Скопје - 86 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 48 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 10 обични акции
- ТТК Банка АД Скопје - 50 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје – 1.793 обични акции
- Либерти АД Скопје - 784 обични акции