Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 06 јуни 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 05.06.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

 

- Макстил АД Скопје – 902 обични акции

- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 13 обични акции

- Уготур АД Скопје – 9 обични акции

- РЖ Институт АД Скопје – 2 обични акции

- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 32 обични акции

- АрцелорМиттал Скопје ХРМ АД Скопје – 440 обични акции

- РЖ Економика АД Скопје – 8 обични акции

- АрцелорМиттал Скопје ЦРМ АД Скопје – 1761 обични акции

- РЖ Услуги АД Скопје – 71 обични акции.