Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 03 март 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 02.03.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 55 обични акции
-Либерти АД Скопје – 64 обични акции
-Стопанска Банка АД Скопје – 103 приоритетни акција
-РЖ Услуги АД Скопје – 45 обични акции
-Алкалоид АД Скопје – 75 обични акции
-Мода АД Сквети Николе – 2.684 обични акции
-Раде Кончар Апаратна Техника АД Скопје – 2.312 обични акции