Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 12 декември 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 11.12.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макпетрол АД Скопје - 22 обични акции
- Силекс АД Кратово - 229 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 200 обични акции
- Хотели Метропол АД Охрид - 230 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 7 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје - 30 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 11 обични акции
- Макстил АД Скопје - 1.219 обични акции
- НЛБ Банка АД Скопје - 32 обични акции
- ТТК Банка АД Скопје - 21 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 51 обични акции
- Македонијатурист АД Скопје - 1.047 обични акции