Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 10 октомври 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 07.10.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 30 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 105 обични акции
- Макстил АД Скопје - 130 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 679 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 28 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 242 обични акции
- Хотели Метропол АД Охрид - 244 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 36 приоритетни акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 12 обични акции
- Уготур АД Скопје - 31 обични акции