Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
12.093,88 -2,03 3.180.690
ALK
17.361,98 -0,18 2.517.487
TNB
26.739,22 -0,94 1.363.700
RMDEN16
98,00 -1,01 558.842
MPT
76.033,33 0,04 456.200
VITA
12.150,00 0,00 364.500
GRNT
1.398,17 -0,14 304.800
UNI
2.650,00 0,00 296.800
OKTA
3.666,00 0,44 183.300
SBT
3.000,00 0,00 150.000
23.05.2022
Датум 23.05.2022
Вкупен промет-МКД 18.912.346
Официјален пазар 9.666.619
Редовен пазар 0
Блок трансакции 9.245.727
Трансакции 61
Капитализација котирани акции (МКД) 219.406.923.765
Добитници 4
Губитници 6
Без промена 4
Девизни курсеви
1 USD = 58,33 МКД     1 EUR = 61,70 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
12.093,88 -2,03 3.180.690
ALK
17.361,98 -0,18 2.517.487
TNB
26.739,22 -0,94 1.363.700
MPT
76.033,33 0,04 456.200
GRNT
1.398,17 -0,14 304.800
SBT
3.000,00 0,00 150.000
STB
1.400,00 0,00 98.000
TEL
374,14 0,00 0
TTK
1.360,00 0,00 0
MTUR
4.700,00 0,00 0
23.05.2022
MBI10 6.041,07 -0,58% 23.05.2022 13:59:52 Мин.: 6.041,07 Макс.: 6.076,44
Пазарна капитализација (МКД) 152.924.487.543
Коефициент цена/добивка 12,89
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,62
OMB 132,48 -0,14% 23.05.2022 10:34:14 Мин.: 132,48 Макс.: 132,66
Пазарна капитализација (МКД) 2.885.201.224
Комерцијална
Комерцијален оглас
Roundtable
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
STIL 135,00 3,05
PKB 15.450,00 3,00
OKTA 3.666,00 0,44
MPT 76.033,33 0,04
23.05.2022
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
USJE 36.100,00 -11,95
KMB 12.093,88 -2,03
RMDEN16 98,00 -1,01
TNB 26.739,22 -0,94
ALK 17.361,98 -0,18
23.05.2022
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
KMB 27.562.762.810 -2,03
ALK 24.851.122.159 -0,18
STB 24.444.252.000 0,00
TNB 22.836.924.972 -0,94
USJE 20.352.602.400 -11,95
23.05.2022
Шифра на ХВ Р/Е
STIL 2,32
SBT 3,40
MPT 6,06
PKB 6,44
UNI 6,63
повеќе 23.05.2022
Шифра на ХВ Р/В
PKB 0,39
UNI 0,47
SBT 0,64
GRNT 0,70
OKTA 0,71
повеќе 23.05.2022
 1. Котација на државни обврзници

  Почнувајќи од 18.05.2022 година на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација нови државните обврзници
 2. Билтен за месец април 2022 година

  Во продолжение го објавуваме билтенот за месец април 2022 година
 3. Пречистен текст на Правилата за тргување на Македонска берза

  Пречистен текст на Правилата за тргување на Македонска берза со важност од 26.04.2022 година
 4. Котација и проширување на котацијата на државни обврзници

  Почнувајќи од 21.04.2022 година на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација нови државни обврзници
 5. Интервју на Главниот извршен директор на Македонска берза за Утрински брифинг

  Главниот извршен директор на Македонска берза даде интервју за Утрински брифинг во врска со работењето на Берзата во тековната година.

ЈАВНИ ПОНУДИ НА ХВ

 1. Јавна понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола - I емисија
  Во продолжение може да ги прегладате документите во врска со јавната понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола
 2. Јавна понуда за продажба-отуѓување на сопствени акции на АДИНГ АД Скопје чиј износ е помал од 25.000 евра
  Информации за регистрација и продажба-отуѓување на сопствени акции по пат на јавна понуда на АДИНГ АД Скопје...

ЈАВНИ ПОНУДИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

 1. Јавна понуда за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
  Јавна понуда за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
 2. Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Вардар АД Градско
  Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Вардар АД Градско

ОБЈАВИ СОГЛАСНО ЗТД

Нема податоци